Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Καλή Βδομάδα...


Ταυτόχρονη κατάληψη αλληλεγγύης , στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Μυτιλήνη έγινε σήμερα το πρωί από την ανοιχτή συνέλευση ανέργων, φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων για μια ώρα.

Η κατάληψη έγινε στους Ράδιο Αίολος 92.8, Ράδιο Άστρα 93.2, Kiss Fm 101.3...

το διάβασα εδώ και πραγματικά χάρηκα.

Όπως ελπίζω να χαρώ, στο αποψινό αφιέρωμα στην Κωνσταντίνα στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι.Αφιέρωμα στον άνθρωπο Κωνσταντίνα Κούνεβα , με παρελθόν, ρίζες, μέλλον, γνώσεις, οικογένεια, άποψη....Ζωη...

Όπως χάρηκα με τον εισαγγελέα που έστειλε πίσω τον δήθεν κλεισμένο φάκελο σαν ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών, στην Αστυνομία.
Όπως χάρηκα που δεν "θάφτηκε" το θέμα, όσο και να το πάλεψαν.

Το να ανοίγεις το στόμα μιας γυναίκας, και να ρίχνεις βιτριόλι στον οισοφάγο της, καίγοντας της ζωτικά όργανα, και αφαιρώντας της την όραση της δεν είναι θέμα.

Είναι κεφάλαιο.

Κεφάλαιο τρομοκρατίας.

Οργανωμένης τρομοκρατίας.

Εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Γιατί δεν είναι μόνο η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Δεν είναι μόνο η συνδικαλίστρια μετανάστης, που δούλευε σε καθεστώς υπενοικίασης, και απλά ζήτησε τα αυτονόητα.

Είναι ο εργασιακός μεσαίωνας που επιχειρούν, και προσπαθούν οργανωμένα να καταφέρουν.

Και όχι δεν είναι δολοφονική επίθεση της Κωνσταντίνας από αγνώστους.
Είναι δολοφονική επίθεση του οποιουδήποτε εργάτη, από τους πασίγνωστους μπράβους της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Γιατί δεν πρόκειται πια, για την εργοδοτική τρομοκρατία του στυλ: μιλάς και χάνεις τη δουλειά σου......

Πρόκειται για την τρομοκρατία του στυλ: μιλάς και χάνεις τη ζωή σου....


5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Δήμητρα....
Φιλί!
Αγραμπελη

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Μπράβο σας και ξαναμπράβο σας.
Από τους «Νέους Φακέλους» μην περ'μένεις και πολλά, καλή μου. Σου θυμίζω την εκπομπή για τις απολυμένες του Λαναρά, στη Νάουσα...

roadartist είπε...

μεγαλη ντροπή και κατάντια..αυτό το περιστατικό.. Μεσαίωνας..

Μαριλένα είπε...

ντροπή, όπως το λέει η καλλιτέχνιδα! μεγάλη ντροπή!

κι απ' την άλλη, η προσπάθεια για συμπαρασταση, κανει να γεννιέται η ελπιδα.

σε φιλώ κι όλα να πάνε όπως πρεπει εύχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Η απάνθρωπη πράξη εργοδοτικής τρομοκρατίας δείχνει πόσο πανίσχυρη αισθάνονται οι εργοδότες απέναντι στο κακομοίρη τον εργαζόμενο … Ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο … Πρέπει να στέλνουμε μηνύματα συμπαράστασης … πρέπει να εκφράζουμε την οργή μας, και πρέπει να μιλάμε με όσους ανθρώπους μπορούμε γι’ αυτά τα θέματα. Δήμητρα … δεν θα σου πω μπράβο … γιατί κάνεις κάτι που όλοι πρέπει να κάνουμε .. επισημαίνοντας τέτοια θέματα .. Απλά θα πω ότι είμαι μαζί σου και πρέπει όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε.

anna είπε...

Καλησπέρα, πόσο δίκιο έχεις,μπράβο σας!!!!Ένα δεν καταλαβαίνω,εμείς λαός κατά κύριο λόγο μεταναστών,γιατί συμπεριφερόμαστε έτσι τους ανθρώπους αυτούς???

tantoguanto είπε...

«Να μην σκύψει κανείς το κεφάλι». Αυτό είναι το μήνυμα που αποστέλλει η Κωνσταντίνα Κούνεβα, δια στόματος της ψυχιάτρου της, Κατερίνας Μάτσα.
Η ψυχίατρος Κατερίνα Μάτσα μεταφέρει την εμπειρία της από τη συναναστροφή της με τη συνδικαλίστρια που έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σύμβολα του εργατικού κινήματος. Χρειάστηκε, βέβαια, μία «άδικη, άνανδρη» δολοφονική επίθεση εναντίον της. «Ήταν μία επίθεση για να πεθάνει. Την υποχρέωσαν να καταπιεί το οξύ», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ψυχίατρος, η οποία εκφράζει την πεποίθηση ότι η Κωνσταντίνα Κούνεβα «επέζησε χάρη στη δύναμή της».
Σήμερα, η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη. Οι μεταμοσχεύσεις των ζωτικών της οργάνων έχουν αρχίσει με επιτυχία και επικρατεί αισιοδοξία ότι ιδίως χάρη στο «ψυχικό σθένος» το οποίο επιδεικνύει, εν τέλει, η υγεία της θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. η Κατερίνα Μάτσα επισημαίνει το δυναμισμό του κινήματος αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, ζητά να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται και διαπιστώνει ότι «πλέον, αυτά τα συνεργεία δεν μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν παλιά».
Καλησπέρα και πολλά ΜΠΡΑΒΟ Δημητρούλα!Φιλιά.

. είπε...

Δημητρούλα για άλλη μια φορά σε συγχαίρω για την ανάρτησή σου.
Η Κούνεβα πραγματικά είναι παράδειγμα δύναμης. 'Οχι μόνο δε κατάφεραν να της αφαιρέσουν τη ζωή αλλά ούτε κατάφεραν να της κλείσουν το στόμα. Η τόλμη της Κατερίνας και η φωνή της είναι που ανακίνησε το θέμα.
Αναρωτιέμαι πόσες "Κατερίνες" υπάρχουν στο κόσμο που ο φόβος τους έκλεισε το στόμα και τα προβλήματά τους δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ.
Μπράβο στη Κατερίνα Κούνεβα για τη σωματική της αλλά και τη ψυχική της δύναμη!

If...ιγένεια είπε...

Εγω απλα θα αφησω την καλημερα μου..

Δήμητρα είπε...

Καλημέρα σ όλους...Δεν είναι μόνο ντροπή ή μόνο αίσχος..Είναι δική μας ντροπή και δικό μας αίσχος.Είναι όλα αυτά που λέεο,ο Τάντο,η Ανασαιμιά και τα δικά μας σκυμμένα κεφάλια...Καλημέρα και φιλιά !

Πού πήγε;;