Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Τρωκτικά


Μια κατηγορία ανθρώπων με τους οποίους συχνά συγκρούομαι πολιτικά είναι οι Πασόκοι ,οι καθηλωμένοι στον Ανδρέα και στην Χρυσή Δεκαετία του,τα 80's.
Είναι αναγνωρίσιμοι μέσα στο πλήθος.
Ακόμα πριν ανοίξουν καν το στόμα τους.
Η εμφάνιση τους περιλαμβάνει συνήθως καρώ πουκάμισο,με τσεπάκι στο στήθος.
Το χειμώνα απαραίτητο αξεσουάρ είναι το ζιβάγκο, που φοράνε μανιωδώς αναπολώντας.
Μέχρι πριν το 2004 το πλήθος τους είχε μουστάκι,μερικοί το διατηρούν ακόμα και τώρα.
Έχουν την ματιά του λιμού,την πεινασμένη,την γλοιώδη την πολλά υποσχόμενη.(Τόσο πολύ που συχνά τρέχει ένα μικρό σαλάκι απ το ακρόχειλο).
Τα μαλλιά τους είναι συνήθως γκρίζα σγουρά και αφάνα.
Κουβαλάνε κάτω απ τη μασχάλη τους Τα Νέα.
Αγαπημένος τους δημοσιογράφος έχει γίνει ο Κακαουνάκης.
Είναι διορισμένοι στο δημόσιο τη δεκαετία του 80. Ξεχωριστή κατηγορία οι ΟΣΕτζήδες που κυκλοφορούν με το φυστικάκι στη χούφτα και το φλασκί με το ουισκάκι στην τσέπη τους απ τις δέκα το πρωί.
Στο τσακίρ κέφι ρίχνουν και μια ζειμπεκιά.
Η συμπεριφορά τους είναι προβλέψιμη.
Έχουν το προφίλ του "φιλότιμου".Αυτού δηλαδή που θα σκιστεί να κάνει τα πάντα, αλλά αυτόματα στο νοερό τετράδιο του μυαλού του έχει σημειωθεί η πράξη με μεγάλες λεπτομέρειες. Δεν κάνουν τίποτα χωρίς όφελος(Ποιος κάνει θα μου πεις ,αλλά αυτοί έχουν στάνταρ, το επιτόκιο της Eurobank).
Πιστεύουν οτι μπορούν να πετύχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ με γνωριμίες (το τηλέφωνο τους έχει γεμίσει με τα χρήσιμα τηλέφωνα:Δήμαρχος,Νομάρχης,Διευθυντής ΔΕΗ κ.τ.λ.),τηλέφωνα που έχουν κατακτήσει με πολύ κόπο,πολύ γλύψιμο και κανα δωράκι(χρηματικό ή σε άλλες περιπτώσεις λάδι,κρέας και τυρί απ το χωριό τους).
Η κρεβατοκάμαρα τους είναι διακοσμημένη με την μορφή του Ανδρέα, εκεί που κραυγάζε"Λαέ της Ελλάδας".
Τον Τσοβόλα τον βλέπουν με την άκρη του ματιού τους σαν κάποιον που τους πλήγωσε πολύ και αγάπησαν με πάθος.
Η Δήμητρα Παπανδρέου είναι το απωθημένο τους. Όταν φτάσουν στα 80 θέλουν να βρουν και κείνοι, μια στρουμπουλή ξανθιά αεροσυνοδό,για να βγάλουν τα γηρατειά τους.Η προτίμηση προς τις ξανθές είναι αυτονόητη.
Ασχολούνται ευρέως με τα κοινά,πάντα με αντάλλαγμα την θέση που τους υποσχέθηκε ο τάδε πολιτικός, για το γιο τους. Ακόμα και αν αυτή η θέση είναι μια θεσούλα σε εταιρία του σωρού, με ωρομίσθια, ορισμένη σύμβαση.Ο πολιτικός έκανε το χρέος του,άρα εμείς θα τον στηρίξουμε και στις άλλες εκλογές.





Είναι ακράδαντα πεποισμένοι πως για τα δεινά του ΠΑΣΟΚ σήμερα φταίει ο Σιμήτης.Αυτός ο δεξιός που κατάστρεψε το ΠΑΣΟΚ.
"Αν ζούσε ακόμα ο Ανδρέας σήμερα δεν θα είχαμε δεξιά".
Ο Ανδρέας γι αυτούς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός που πέρασε απ την Ελλάδα."Έδωσε στον κοσμάκη να φάει".
Αυτό που δεν πρόκειται να δεχτούν ποτέ,είναι η πραγματικότητα.Ο Ανδρέας έδωσε στον κοσμάκη να φάει τα λεφτά που θα έπαιρνε ούτως ή άλλως η Ελλάδα απ την ΕΟΚ τότε.
Οι αγρότες με αυτά τα λεφτά έπρεπε να γίνουν ανταγωνιστικοί με τους Ευρωπαίους αγρότες.Τα χρήματα αυτά δεν τα μοίρασε στον κόσμο απ την τσέπη του ,και δεν έπρεπε να σπαταληθούν στα μπουζούκια τότε, και σήμερα οι περισσότεροι να βρίσκονται σε τέλμα.
Αλλά κανέναν δεν συνέφερε τότε η ενημέρωση των αγροτών.Τα λεφτά έπρεπε να γίνουν ψήφοι.
Νιώθουν απίστευτη τρυφερότητα και πατρική στοργή για τον Γιωργάκη,γι αυτό και τον ξανάβγαλαν τον Νοέμβρη.
"Δεν μπορεί γιος του Αντρέα είναι,κάτι θα χει πάρει και απ αυτόν"
Και φυσικά ο μεγάλος πόλεμος ξεκινά όποτε τους πεις οτι το ΠΑΣΟΚ πλέον ,το αγαπημένο τους κόμμα είναι δεξιό.΄"Μα καλά τρελάθηκες;Συγκρίνεις την δεξιά με το Πασόκ;;""Το Πασοκ είναι αριστερό κόμμα"
Το μεγάλο τους πρόβλημα είναι το ΚΚΕ,ακόμα.
Πιπιλάνε την "κατάντια" των κομμουνιστικών καθεστώτων στο Ανατολικό μπλοκ,και αυτό είναι το κυριότερο τους επιχείρημα,όταν μιλάνε με κάποιον αριστερό.Α,ναι και το '89.
Τότε που έβαλαν στο στόχαστρο τον καημένο τον Ανδρέα οι Κουκουέδες με τους δεξιούς.Λες και είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος που έκλεψε.
Ένα απ τα όνειρα τους είναι το να μπουν στο μάτι του γείτονα."Εμένα το σπίτι μου θα ναι καλύτερο"."Εμένα το αυτοκίνητο μου θα ναι ακριβότερο"."Η δεξίωση στο γάμο της κόρης μου θα ναι η καλύτερη"
Και όλοι έχουμε τουλάχιστον έναν στον κύκλο μας(Δυστυχώς).
Ποτέ δεν τους συμπάθησα.
Πάντα στο μυαλό μια εικόνα μου ερχόταν αντικρίζοντας έναν Πασόκο τέτοιο.
....Τρωκτικά....
.

2 σχόλια:

κάκος είπε...

Ξέρεις κάπου σε μιά ακρούλα της Μεσογείου , υπάρχει ένας μικρός μα χαριτωμένος τόπος . Σ' αυτόν τον τόπο , που θαρρώ τον λένε "ελλαδιστάν" , οι φελλοί , που είναι και πολλοί , επιπλέουν .
Αυτό , εμένα , δεν με ενοχλεί καθόλου . Ισα - ίσα , που το συνήθησα κιόλας .
Αυτ'ο όμως που μου την δίνει , με φτιάχνει , πες το όπως θες βρε αδελφέ , είναι , ότι αυτοί οι φελλοί , νομίζουν ότι ξέρουν να κολυμπούν !
Κάπως έτσι πρέπει νάναι και τα τρωκτικά που περιγράφεις ή κάνω λάθος ?

σ.σ. συμπαθάτε με καημένα ποντικάκια .

Δήμητρα είπε...

'Ετσι ακριβώς Αλεκούκο....και όχι τίποτα αλλά δεν αφήνουν και χώρο στη θάλασσα,για κολύμπι....

Πού πήγε;;