Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Σουφλέ σοκολάτας



Θα χρειαστώ:
Για το γλυκό
10 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές σούπ κονιάκ
1 κουτ.σούπ. χυμό λεμονιού
5 κουτ.σούπ. κακάο
2 φλυτζάνες ζάχαρ
1 βιτάμ.
6 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
1 μπέικιν
Για τη σάλτσα σοκολάτας
100 gr κουβερτούρα
1/2 κούπας γάλα ζαχαρούχο
2/3 κούπας κρέμα γάλακτος

Διαδικασία
Βάζω τα έξι ασπράδια να χτυπηθούν σε μαρέγκα
Λιώνω σε κατσαρόλα τα έξι πρώτα συστατικά.
Όταν λιώσουν τα κατεβάζω απ τη φωτιά.
Κρατάω ένα φλιτζάνι απ το λιωμένο μείγμα.
Όταν κρυώσουν λίγο ρίχνω τους 6 κρόκους.(Αν βιαστω θα φαω αυγά βραστά)
Σιγά σιγά ρίχνω στο μίγμα μου την μαρέγκα και εναλλάξ την φαρίνα μέσα στην οποία έχω ανακατέψει το μπεικιν.Ανακατεύω(εννοείται)κατά τη διάρκεια.
Ψήνω το γλυκό στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ετοιμάζω την σάλτσα σοκολάτας η οποία είναι απλή.Λιώνω μέσα στο ζαχαρούχο την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνέχεια για να μηνκολλήσει και δυο λεπτά πριν το τέλος ρίχνω και την κρέμα γάλακτος.
Όταν ψηθεί το γλυκό το κόβω ζεστό και ρίχνω το ποτήρι με το μίγμα που έχω κρατήσει και τη σάλτσα σοκολάτας.
Τ αφήνω να κρυώσει και σερβίρω με μπάλα παγωτό....
PS 1 Θωμά καλή επιτυχία
PS 2 Αν θες μπορείς να μην ρίξεις καθόλου τη σάλτσα σοκολάτας αλλά θα γίνει πιο στεγνό(καμία σχέση)

4 σχόλια:

κάκος είπε...

Καλό μου , κάτι σε πιό υγιεινό έχεις ? Θα ανεβάσω πάλι χοληστερινή !!!!

Δήμητρα είπε...

Αχμ...Ναι έχω πολλές συνταγές...
Για δες τα κουκιά και τις σαρδέλες..

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία ανταποκρίνεται στη συνταγή ή το αντίστροφο τέλος πάντων..;

Δήμητρα είπε...

Όταν έρθεις το Σαββάτο θα μου πεις....

Πού πήγε;;