Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Άγια καλημέρα



Απ τα σπάργανα του ξεκίνησε όμορφα ο Ιούλης...
Ζωντανά και ανεβασμένα.
Σήμερα η μέρα επίσης όμορφη και στολισμένη σκέψεις.
Και όπως κατέβηκα απ το μετρό βλέπω απέναντι μου μια γιαγιά.Με μια γκρί ρομπίτσα ,με γκρίζα μαλλιά ,σαν να βγήκε απ το χωριό μου.Και κτάταγε ένα ποτηράκι νερό σε πλαστικό ποτήρι διάφανο.Με κοίταγε επίμονα....
Την κοίταξα χαμογελώντας.
Ορίστε μου λέει...
-Σκέφτηκα διάφορα.(Για να πιώ;;Για να δροσιστώ;;)-
Αγιασμός είναι μου λέει,ρίξε στα μαλλιά σου.
Μετά θυμήθηκα οτι απέναντι έχει εκκλησάκι,και οτι σήμερα είναι πρωτομηνιά.
Και ανεξάρτητα με το τί πιστεύω εγώ, και τί δεν πιστεύω για αγιασμούς θεούς και εκκλησίες, η γιαγιά, μου έβαψε τη μέρα ανθρώπινη και της φόρεσε και γαρούφαλο στο πέτο.Με μια απλή καλημέρα.Με μια απλή κίνηση.Σαν στο χωριό.
Καλήμέρα λοιπόν.....
Άγια Καλημέρα...

1 σχόλιο:

κάκος είπε...

Είδες λοιπόν καλό μου ανεψούδι πως μια απλή κίνηση που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να την χλευάζαμε (πχ ο αγιασμός στην πρώτη συνεδρίαση της βουλής από τον μαγαριστό Χριστόδουλα)έχει την δύναμη να μας ανατρέψει όλο το σκηνικό ?
Και σωστά το θέτεις ότι δεν έχει να κάνει με τις θρησκοληψίες μας .Εγώ στο εργοστάσιο καθημερινά έρχομαι σε επαφή με έναν πιστό μουσουλμάνο πακιστανό κι έναν πρώην μουσουλμάνο και νυν πιστό χριστιανό σύριο . Ε λοιπόν και οι δυό τους με θεωρούν οτι είμαι δικός τους .
Ρε γμτ πολύ δύσκολο να τους εξηγήσω ότι είμαι δικός τους αλλά για άλλους λόγους, και το κάνει πιό δύσκολο το "ινσααλάχ" που λέω στον ένα και το "δόξα τω θεώ " που λέω στον άλλο !!!!
Πάντως όπως και νάχει
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΦΟΥΛ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ !!!!!!!!!!

Πού πήγε;;